Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor
Sondaj mı keson kuyu mu tercihi yapılmadan önce, araziye muhakkak bir jeofizik mühendisi veya jeolog getirilmeli ve ölçüm yaptırılmalıdır. Onların yapacağı ölçümler sonucunda çok daha sağlıklı karar alabilirsiniz.
|
Sayın todor;
Yukarıda beyzagıda aılntılı yazımda belirtiğim köy tüzel kişiliğine ait benim arazimin devamı (sınırdaş) olan yerdeki köye ait adi kuyunun hemen 5-10 metre yakınına köyün içme suyu temini için ,bundan yaklaşık 7-8 yıl önce köylüler tarafından tabi devlet destekli,(dsi) midir yoksa (il özel idaresi)midir bilemiyorum hangi kurum tarafından,sondaj yaptılar ve yarım bırakıp sondaj borusunun agzınıda kapatıp gittiler.Halen bu boru yerinde duruyor dışarıdanda görülüyor toprak üstünde baş kısmı duruyor.Köye daha sonra 5-6 km başka bir yerden devlet su buldu köy içme suyu şimdi oradan geliyor.
Ben kendim izmirde oturuyorum,köyde degilim,manisanın bir dag köyü bu bahsettiğim köy.Çalışmalar sırasında ben yanlarında bulunup ta sondajcılardan duymuş degilim.Sadece köylülerin anlattıklarından,bu sondaj sırasın da 30 metreye inildiğini ve çok gür bir şekilde suyun çıktıgını ama suyu alamadıgını,çökme yaptıgını söylüyorlar.Ondan sonrada buradan vaz geçip diğer başka bir yere sondaj yapmak için yarım bırakıp agzını kapatıp gittiklerini söylüyorlar.
Bunu niçin anlattım? Yazınızda '' önce jeofizik mühendisi veya jeoloğ getirmeli ölçüm yaptırmalı'' diyorsunuz ya onun için.Zira devlet içme suyu sondajı yapmadan önce dediğiniz bu mühendisler marifeti ile ölçüm yapması lazım gelirdi diye düşünüyorum ben. Tabi bu köy içme suyu sondaj noktası ile beni arazimdeki düşündüğüm keson kuyu noktası arası 25 metre ya var ya yok.Her ne kadar yakın görünsede ,sondajda 1 metre ara ile bile su birinde çıkarda diğerinde çıkmayabilir deniliyor.İnanıyorumda.Ee birde ölçüm, jeolog,sondaj yaptırmayı da göze alamıyorum eger su çıkmazsa masraflar boşa gidecek diye.Ama yakınında köy kuyusu oldugundan benim arazidede toplama yagmur suyu olma ihtimalini yüksek diye düşünüyorum.Birde böyle 6 metre gibi geniş tutarsam ölçülerini keson kuyu işimi görür gibi bir fikre sahibim.Bu konuda sizinde görüş ve düşüncelerinizi rica ediyorum sayın todor.Teşekkür ederim saglıcakla kalın.