genelde, kazlar ve diğer hayvanlar problem yaşamaz. Ama her hayvanın kendi bireysel bir karakteri var, daha önceki tecrübeleri var. Misal olarak, aldığınız kazın yavrularını daha önce köpek parçaladıysa kolaytan alışmaz. Fakat dediğim gibi, çok fazla problem olacağını sanmıyorum.
Kazlar biber, patlıcan, maydanoz yemezler. Ama olgunlaştıkları zaman domates, kavun, hıyarı asla rahat bırakmazlar. Eğer yetiştirdiğiniz türler oturaksa meyve zamanı sebzelerin arasına kaz ördek sokmayın. Fakat sırıksa, belli bir yüksekliğe ulaştıktan sonra kazlar altında otlayabilir.
Hiç kimse yalnız yaşayamaz. Bence ideal oran iki veya üç dişi ve bir erkek kaz. Bunlara dışarıdan az yem verdiğiniz zaman 2-3 dönümde gayet güzel ot mücadelesi yapabilirsiniz.
İçine girebilecekleri su birikintisi ördekler için illaki lazımdır fakat kazlar için durum böyle değildir, su olursa çok keyiflenirler ama susuz yaşayamazlar demek yanlış olur. Derinlik biraz da sizin tercihinize bağlı. 1.5 m derinlikteki bir göletde yüzen, dalıp çıkan kazları seyretmek çok keyiflidir. En az 40 cm derinliğe sahip olmalı ki, rahatça yüzebilsinler. Tabi su devamlı temiz olmalı. Alan için hayvan başına 5m2 yeterli olur diye düşünüyorum.
Emanet kaz fikride güzel ama işler mi bilemiyorum.