View Single Post
Eski 11-02-2010, 19:45   #630
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,964
Taban izolasyonu

Sn.Hosseda,
Evinizde zemin döşeme izolasyonu ile düşündüklerinize istinaden naçizane düşündüklerimi iletmek isterim. Vesile ile, izolasyonu ciddi bir problem olan taş ev yaptıracak arkadaşların da izolasyon planlarında yardımcı olabilir.

Yanlış anlamadıysam aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir şey yapmayı düşünüyorsunuz.
Name:  izolasyon1.jpg
Views: 4479
Size:  17.8 KB

Beton döşeme altına yapacağınız perlit, poliüretan levha gibi malzemelerle döşeme altına ısı kaçışını gerçekten engellersiniz. Fakat ısı kaçışını engelleyemezsiniz. Duvar ile birleşen, benzer yoğunluklarda ve ısı iletim özelliklerindeki döşeme bir su borusu gibi çalışıp ısıyı toprağa taşır. Hiç ısı izolasyonu yapmamakla arasındaki fark sadece ısının yolunu biraz uzatmaktan ibaret.

İlle döşeme altı izolasyon yapacaksanız,
Name:  izolasyon2.jpg
Views: 5032
Size:  18.1 KB

Bu şekilde yapıp döşeme betonu ile duvar arasında ısı köprüsünü kesmeniz gerekir. Ancak bu ciddi ağırlıkta bir yüzer döşeme anlamına gelir. Gelecekte size başka problemler çıkarabilir. Ayrıca, bu şekilde beton altında poliüretan levha değil, en az 30 densitede, 5 cm kalınlığında yüksek basma dayanımlı xps levha kullanmanız gerekir. Poliüretan levhanın basma dayanımı yeterli değildir.

Perlit veya vermiküliti ısı izolasyonu için uygun yerlerde kullanabilirsiniz. Ancak bunun için 6 ölçü perlite, 1 ölçü çimento ile yapılacak kıvamlı harç kullanmanız, bu harcı en az 8 santim kalınlığında dökmeniz, iyi bir izolasyonun yanısıra istediğiniz formu vermek için de yardımcı olur.

Tercihan,
Name:  izolasyon3.jpg
Views: 4045
Size:  16.6 KB

bu şekilde yapmanız daha kalıcı ve tatmin edici bir çözüm sağlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön