merhabalar ben sitenin yeni üyelerindenim aslında bonsai yi öğrenmem son iki haftadır. Sürekli okuyorum yazdıklarınızı. Hakikaten ilginç geliyor. Bir kaç senedir beslediğim süs narına baktığımda artık bir bonsai adayı görmeye bile başladım diyebilirim. Sanırım bu işi öğrenmek için çalışmalara başlayacağım.
Ankara'da bahçeli bir evim var. evin içinde pek çiçek beslemeyi sevmiyorum aslında sanki onların yeri bahçe olacak gibi geliyor. Bonsai'yi de dış mekanda bakabilecegim bir bitkiden yapmak isterim.
Asıl yazma sebebim ben Dyo Boyalarında teknik serviste çalışıyorum saksıların boyaları ile ilgili tecrübelerinizi yazmışsınız.
Bu dış cephe boyaları konusunda sizlere yardımcı olabilirim ama saksıların yüzeyinde sonradan uygulanmış herhangi bir boyanın sağlıklı ve uzun ömürlü olabileceğini zannetmiyorum.
Zira bizim negatif basınç dediğimiz yüzeyden gelen su etkisine karşı bütün boyalar dirençsizdir. Bu nedenle yapacağınız harç içerisine toz veya universal pigmentlerden katabilirsiniz.
Bunlar nalburlarda bulunan bildiğiniz boya renklendiricilerdir. Siz daha iyi bilirsiniz ama çimentodan döktüğünüz saksılar bonsainize zamanla çimento veya kireç kusmasından dolayı zarar vermiyor mu.
Testi yapılan topraktan elle şekil verilip ısıtılsa fırında kullanılmaz mı acaba?
Boya konusunda size yardımcı olabileceğim bişey olursa bana iletebilirsiniz bilin ki sürekli okuyorum sizi henüz derin bonsai sohbetlerinize katılmasam da ilgiyle okuyorum....
|