Sayın kalambaklı teşekkür ediyorum

.
BENİM SELLUKA MACERAM
Tohum ekmede aceleci olmayın şubat sonunu bekleyin

uyarılarına rağmen merak duyguma yenilerek ve neredeyse her aşamada kural ihlali yaparak ocağın son haftasında dört tohum ektim.
- İki tohumu törpüyle biraz aşındırdım açık renk görününceye kadar
- Diğer iki tohumu aşındırmadım.
- Dört tohumu da suya koydum. Bir gün suda bekleyecektiler. Ama iş güç koşuşturması içerisinde unuttum

. Tohumlar iki gün suda kaldılar.
- Hatırlayıp "eyvaahh tohumlar" dediğimde aşındırdığım iki tohumun çatladığını ve kök ucu verdiğini gördüm. Diğer iki tohum sadece biraz şişmişti.
- Tohumları şeffaf, kapaklı peynir kutusuna ve torfa ektim.
- Dört günle bir hafta arasında iki tohum filizlendi.
- Diğer iki tohumun filizlenmesini bekledim. Bir haftayı geçince toprağı kurcaladım o arada ne yazık ki çimlenmiş ve filiz verme durumuna gelmiş iki tohuma da zarar vermişim
- Büyüyen iki fidecikte gözlemim yapraklarının fazla gelişmemesi buna karşılık sap kısmının uzun olması ışık eksikliği olduğu.
- Beş lt zeytinyağı şişesini yıkadım. Kestim. Taban kısmına yeterli miktarda toprak koydum. Fidecikleri kök topraklarını koruyarak bu kaba aktardım. Kestiğim üst parçayı geçirerek sera etkisi yaptım.
- Fideler peteğin yanında cam önünde. Buna rağmen güneş ışığından yeterince yararlanamadıkları için gelişmiyorlar. Bir tanesinin ikinci çift yaprakları çıkacak gibi. Bekliyorum
Kıssadan Hisse: Deneyimleri yabana atmayın. Ustaların sözlerine kulak verin yaptıklarını iyi gözlemleyin. Sabırlı olmayı öğrenin