View Single Post
Eski 11-02-2010, 09:55   #12
sevim.K
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Sayın kalambaklı teşekkür ediyorum.

BENİM SELLUKA MACERAM

Tohum ekmede aceleci olmayın şubat sonunu bekleyin uyarılarına rağmen merak duyguma yenilerek ve neredeyse her aşamada kural ihlali yaparak ocağın son haftasında dört tohum ektim.

- İki tohumu törpüyle biraz aşındırdım açık renk görününceye kadar

- Diğer iki tohumu aşındırmadım.

- Dört tohumu da suya koydum. Bir gün suda bekleyecektiler. Ama iş güç koşuşturması içerisinde unuttum. Tohumlar iki gün suda kaldılar.

- Hatırlayıp "eyvaahh tohumlar" dediğimde aşındırdığım iki tohumun çatladığını ve kök ucu verdiğini gördüm. Diğer iki tohum sadece biraz şişmişti.

- Tohumları şeffaf, kapaklı peynir kutusuna ve torfa ektim.

- Dört günle bir hafta arasında iki tohum filizlendi.

- Diğer iki tohumun filizlenmesini bekledim. Bir haftayı geçince toprağı kurcaladım o arada ne yazık ki çimlenmiş ve filiz verme durumuna gelmiş iki tohuma da zarar vermişim

- Büyüyen iki fidecikte gözlemim yapraklarının fazla gelişmemesi buna karşılık sap kısmının uzun olması ışık eksikliği olduğu.

- Beş lt zeytinyağı şişesini yıkadım. Kestim. Taban kısmına yeterli miktarda toprak koydum. Fidecikleri kök topraklarını koruyarak bu kaba aktardım. Kestiğim üst parçayı geçirerek sera etkisi yaptım.

- Fideler peteğin yanında cam önünde. Buna rağmen güneş ışığından yeterince yararlanamadıkları için gelişmiyorlar. Bir tanesinin ikinci çift yaprakları çıkacak gibi. Bekliyorum

Kıssadan Hisse: Deneyimleri yabana atmayın. Ustaların sözlerine kulak verin yaptıklarını iyi gözlemleyin. Sabırlı olmayı öğrenin

Düzenleyen sevim.K : 11-02-2010 saat 11:49
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön