View Single Post
Eski 08-12-2006, 20:39   #28
sukranayalp
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Ancak İstanbulda da yetiştirilen taflanın Türkiye Florasına göre (4. cilt sayfa 6) bilimsel adı Laurocerasus officinalis'tir (Prunus laurecerasus sinonimdir). Euonymus ise Celasteraceae familyasından (Rosaceae değil) ve meyvesi karıştıralamayacak kadar farklı çok hoş bir bitkidir. Bir başka farklılık ta Euonymus kışın yapraklarını döker.

Sn Ada : Euonymus'un (taflan) kışın yapraklarını döken türlerinin sayısı oldukça azdır : örneğin e. alatus gibi. Yurdumuzdaki taflanların büyük bölümü herdem yeşildir.Ve elbette Rosaceae familyasından değildirler. Celastraceae familyasındadandırlar. Ve bilimsel adları da - daha önce sözünü ettiğim gibi - Euonymus'tur.
Sizin belirttiğiniz kitap 9 ciltlik Türkiye florası isimli kitap ise- ben elime alıp bakmadım ama duydum- bunadan yaklaşık 100 sene öncesini geride kalmış bilgileri olduğunu söylemek isterim. Bu asla kitabı karalamak değil, o zamandan bu zamana - şayet taflan için prunus laurocerasus yazıldı ise - bilimsel değişme ve gelişmelerin olduğunu kabul etmeniz gerekir.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön