Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02
Sevgili gece Kuyunun başına gelen "bişmiş tavuğun başına gelmemiştir." Neden dersen 8 metrede suyu bulduk çok güzel bir haberdi.Ancak aksilikler başladı.Doğaya yenildik sayılır nasılmı? Yağmur yağışı yaklaşık 10 gün süreyle devam etti. Bu esnada kuyuda aşırı sudan dolayı 2 metrelik kısım çöktü.Kuyucu Gazi usta içeriye girmenin büyük risk teşkil edeceğini söyleyince mecburiyetten(ki çok güzel oldu) Kuyunun içine 6 metre perde duvar ördürtük. Beton donmasını beklerken kuyunun üstünü çadırla kapattık.Bu arada Gazi usta başka bir kuyu kazmak için gitti.Sorduğumuza göre 12,5 metre kuyu kazılmış ancak bizimkine eş değerde su bulunamamış.12 gün sonunda tekrar ustalar kuyuya geldi.Yaklaşık 2 metrelik çöken kısmı temizlediler.Aşırı su oluşundan dolayı tekrar yıkılmalar oluşunca kazıma 8 metrede son verilmesini uygun gördük.2 metrelik kısım taşlarla örüldü 6 metrede zaten perde duvar kuyu sağlama alındı. Sabah 07,30 da kuyuya baktığımda 8 metrelik kuyunun 5 metresi su doluydu.  Çok sevindim.Neden derseniz? kuyunun yerini bakır telle ben tespit etmiştim. Oysa getirdiğimiz kuyucular burda su yok demişti.Bende şuanki kısmı kazdırdım ve sonuç mükemmel  .1,20cm lik çaplı ve 8 metrelik derinlikteki kuyuda 5 metrelik su birikintisi çok güzel.Umarım daima bu şekilde devam eder. Bu formda bana desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma sayılarımı sevgilerimi iletmek isterim.
Tüm dostların kurban bayramını canı gönülden kutlar saygılar sevgiler sunarım.
|
Sayın bahtiyar;
Epey zamandır yazmıyorsunuz belkide foruma ugramıyorsunuz artık.Ama ben yinede belki döner de okursunuz diye yazmak istiyorum.
Aslında benimde 18 dekarlık bir arazim var bende bir kuyu açtırmak istiyorum
ve uzun zamndırda araştırma yapıyorum.Burada benim sormak istediğim hususa gelince;Kazıdıgınız kuyuda suyu tam 8 metrede buldunuz.Ve bu 8 metrede kuyuyu bıraktınız.Yani suyun çıktıgı derinlik olan 8 metrede su çıkmaya başladı ve yukarıya dogru 5 metre su birikti diyorsunuz.Halbuki ben tam aksini düşünüyordum.Suyun bulundugu noktadan daha aşagıya dogru bir miktar daha kazılarak çıkan suyun depo edilmesi gerekirdi diye biliyorum.Su çıktıgı noktadan yukarıya dogru 5 metre yükselerek depo olmasını anlıyamadım.Yanlış anlamayın lütfen.Böyle bir iddiamda yok .Sadece benim bilğim yok .Sadece ifadenizde bir yanlışlık olup oımadıgını merak ettiğim için soruyorum.Ve birde şunu ögrenmek istiyorum,bu dediğiniz şekilde bende kazısam yani suyu buldugum noktada bıraksam kazımayı,sizin kuyuda oldugu gibi bizim kazıyacagımız kuyudada yukarıya dogru bir su birikmesi olacakmıdır.Gerçekten böyle oluyorsa o zaman daha fazla masraf edipte suyu depo edecegim diye aşagılara dogru kazımak pek akıllaca degil.Fizikten anlamam bu konularda hiç bir bilğim yok,sadece kesin olarak ögrenmek için soruyorum.
Hatta bu sorumu bu topiğe giren okuyan başka arkadaşlarda eger bilği sahibi iseler onlardanda rica ediyorum.Herkese saygılar.Teşekkür ederim.