Sonunda Leonarditi aldım. Çarşamba veya Perşembe günü teslim edilecek.
Üreticinin tavsiyesine bağlı olarak ponza taşı ile birlikte uygulayacağım. Bütün ağaçların taç izdüşümüne 10-15 cm derine uugulanacak.
Üreticinin taviseyelerinden bağımsız olarak, leonardit ve ponza taşını Biofarm organik gübre ile birlikte uygulayacağım. İzlenimlerimi buradan paylaşırım.
Araştırmalarım sırasında edindiğim deneyler aşağıdadır.
1- Hiç bir üretici veya satıcı organik madde ve humik asit oranı yüksek olan ürünü (%70 üzeri) zeytinler için önermedi. Bu türden ürünlerin "daha çabuk sonuç veren sebze üretiminde" kullanıldığı bilgisi verildi.
2- Eğer Ankara, Antalya ve İzmir çevresinde değilseniz aldığınız ürünün nakliyesi oldukça yüksek tutuyor. Bu yüzden, benim yaptığım gibi, size yakın ama organik madde ve humik asit oranı düşük bir ürünü almak nakliyeden kazandırıyor.
3- Ürünün kalitesinin düşük olmasının olabilecek olumsuz etkilerini, uygulama yapacağınız miktarı yükselterek çözüyorsunuz.
4- Benim kullanacağım üründe organik madde oranı %50, Humik Asit Oranı %40 civarında.
5- Organik madde oranı ile orantılı olarak fiyatlar çok değişken. Bu yüzden çok ciddi bir araştırma gerekiyor. Organik madde oranı %40-50 arası olan bir ürüne kesinlikle 300-450 TL /Ton üzerinde bir fiyat ödemeyiniz.
5-Tavsiye edilen kullanım miktarı aşağıdaki gibidir.
Ağacın Yaşı | Miktar (Kg) |
---|
40-50 | 10 |
5-10 | 5 |
3 | 4 |
2 | 3 |