Daha önce de dediğim gibi o projeyi bayi olarak biz yapmadık. Bir başka bayi orasıyla ilgileniyor. Bazı spesifik sorularınıza net cevap veremeyebilirim. Ama genel olarak açıklamak gerekirse:
serme yapılacağı zaman toprak tabakası alan ihtiyacına göre 1,5-2 metre kazılır. Toprak yapısına göre boru metresi belirlenir. çünkü her toprak yapısının ısı iletimi ve absorbsiyonu farklıdır. Metraj böyle belirlenir. yukarıdaki projeye özel olarak giriş çıkış derecesini bu günlerde takip etme şansım yok bizim müşterimiz olmamasından dolayı. Ancak sistemin evi ısıttıktan sonraki dönüş suyu sıcaklığı genelde 35 derece civarindadır.(bu yüzden havuz ısıtmasında oldukça verimlidir) Topraktan çıkış derecesi ise toprak altı derinliğe ve yapıya göre değişkenlik gösterir. Bu projede yanlış hatırlamıyorsam radyatör + fancoill sistemi kullanılıyor. Fancoiiler bazı stratejik noktalara yerleştirilerek tüm evi soğutabiliyorlar.
Akümülasyon tankı, ısı pompasının çıkışında kullanılıyor daha sonra evin kalorifer tesisatına veya fancoillere veriliyor. Akümülatör tankı ısı muhafazası için gerekli bir aparat.
Evin izolasyon durumu orta-iyi araında..metrekareyi ısıtmak için harcanan enerji 48W olarak baz alındı.
Hava kaynaklı ısı pompasının sirkülasyon pompası iç ünitenin içinde bulunuyor. dışarıya ses vermesini engeller, ekstradan yer kaybını önler. Özellikle hava kaynaklı ısı pompaları genelde iç mahalde kullanılmak istenebilir. Ama ses dolayısıyla bazen tercih edilmez. Nıbe'nin iç ünitesi, tüm gerekli ekipmanı izolasyonlu estetik bir cihazda topladığı için oldukça sessiz ve güzel görünümlüdür.
Boiler kazanı hava kaynaklıda 160lt olup cihazın iç ünitesinin içindedir. Dışarda yer kaplamaz. ısı kaybını minimuma indirir. Ekstradan boiler bağlanabilir. Güneş paneli ile boileri entegre edip elektriksiz sıcak su elde edilebilinir.
Makine zaten soğutma yaparken ortamın ısısını dışarıya verdiği için soğutma esnasında sıcak su üretmek oldukça basit bir işlemdir. Bu şekilde yazın mahal soğutulurken sıcak kullanma suyunuz her zaman hazırdır.
Düzenleyen SimoP : 09-02-2010 saat 14:51
Neden: imla
|