View Single Post
Eski 07-02-2010, 21:17   #705
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Yılbaşı çiçeği loblarında kızarma... (renk değişimi)

Evde bulunan yılbaşı çiçeğim, üç ayrı kök halinde tek saksıda dikiliydi. Çiçeklenme geçtikten sonra köklerini ayırarak üç ayrı saksıya aldım ve serin, aydınlık kuzey çephede bulunan pencere kenarına koydum.

Aradan geçen sürede bir tanesinde az olmak üzere hepsinde özellikle uçlarda bulunan loblarda kızarma şeklinde renk değişikliği oluştu. Ben acaba saksı değişimi sonrası, yılbaşı çiçeğinin solma belirtisi mi diye düşünmüştüm. Ancak bugün iki ayrı saksıda bulunan ve en çok renk değişikliği olan yılbaşı çiçeklerinde yeni tomurcukların oluşmaya başladığını gördüm.

Bazı sukulentlerin güneş ışığında, bazılarının ise serin yerde yapraklarının kızardığını biliyorum. Benim yılbaşı çiçeklerim güneş görmüyor. Ancak pencere kenarı odanın iç kısmına göre oldukça serin. Hatta saksıya dokunduğumda oldukça soğuk olduğunu hissediyorum.

Name:  IMG_4599 1.jpg
Views: 9570
Size:  31.0 KB

Fotoğrafta göründüğünden daha kırmızımsı bir görüntü var aslında. Pencereden gelen ışık ve yansıma nedeniyle o kadar belli olmuyor.

Bu kızarıklık, renk değişimi saksıların serin ortamda olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Başka bir açıklaması var mıdır?

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön