View Single Post
Eski 07-02-2010, 20:48   #567
Reytabu
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-11-2009
Şehir: Manisa
Mesajlar: 59
Sayın Doğasever

Zeytin ağaçlarına uygulamak üzere dün bir römork (tahminen 4 m3) sönmemiş keçi gübresi aldım ve daha da alacağım. Em ile fermantasyona sokup ağaçlara uygulamayı planlıyorum Daha önce hayvansal gübrelerin nasıl fermentasyona tabi tutulacağı ve uygulanacağı konusunda açıklamalarda bulunmuştunuz.

Benim fermantasyona sokacağım gübreler 4 m3 yığınlar halinde olacak. Bunları ema ile spreyleyip % 40 civarı nem ile fermantasyona bırakmada fazla bir sıkıntım olmayacak.
Fakat fermantasyonu biten gübrelerin 3:1 oranında toprak ile karıştırılıp tekrar aynı işlemi yapma aşaması benim için imkansız gibi bir şey.

Bu toprak ile karıştırma aşamasını atlayarak fermantasyonu biten keçi gübresini doğrudan ağaçlara uygulayabilir miyim? Uygulayabilme durumu var ise ağaç başına ne kadar ve nasıl uygulayabilirim. Ağaçlar 7 yaşında gövde kalınlığı 8-10 cm civarındadır.

Aralık ayındaki mesajlarınızda em ürünlerinin İzmir' de de satılacağını söylemiştiniz. Sanırım bir gelişme olmadı. Siparişleri yine Ankara' ya mı vereceğim?

Saygılarımı sunarım


Düzenleyen Reytabu : 07-02-2010 saat 20:50 Neden: imla hatası düzeltme
Reytabu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön