Ben de Ocak'ta soğukların başlamasıyla birlikte sümbülteberlerimin olduğu saksıyı iç mekana aldım ve Ocak ortasından beri sulamayı kestim.
Suyu kestim ki soğanlar kurumaya başlasın, ben de rahat rahat soğanları çıkarıp tam kurumayı sağlayayım.
Şu anda ana soğanlar son derece kocaman, şişkin; yanlarından da tek tük yavru soğancıklar görünmekte. 3-4 haftadır sulanmamalarına rağmen halen yaklaşık yarım karış uzunluğunda üçer dörder tane yaprakları var -yapraklar sararıp kurudukça kestiğimden kısa kaldılar-.
Halen yeşil kaldıklarını görünce acaba diyorum; Sn.hocam100,
Şimdi kurutmaya çalışmak yerine yavrularından ayırmadan tekrardan azar azar sulamaya başlasak, hazır iç mekanda da uygun ısı koşulları mevcutken, önceden filizlenme ve erken çiçeklenmeyi sağlayabilir miyiz acaba?
Yok, eğer böylesi hatalı olacaksa -ki sanırım öyle-, henüz tam kurumamış olmalarına rağmen topraktan çıkarıp gün ışığında kurumaya mı bıraksam, kuruduktan sonra da yavruları anaçtan ayırsam, Mart başında iç mekanda tekrar toprakla buluştursam olur mu?
|