View Single Post
Eski 07-02-2010, 10:55   #1160
egercektr
Yeni Üye

egercektr's Avatar

Giriş Tarihi: 02-02-2010
Talking Gardenyam

merhabalar, aranıza yeni katıldım.
Gardenya ile ilk defa anneme hediye almak için çıktığım alışverişte tanıştım, ordaki görevliler nasıl yetiştirileceğine dair çok detay veremediler, o kadar güzeldi ki Ankara mevsiminde yetişir mi diye kuşku duymama rağmen aldım. Ama annem çok geçmeden tomurcuklarının döküldüğünü ve nihayetinde tamamen kuruduğunu söyledi. Aradan sanıyorum 2 yıl geçti ben zaman zaman internetten gardenya hakkında bilgi edinmeye çalıştım, her gördüğümde almamak için büyük uğraş verdim, ama nihayetinde yenildim, aldım çiçeğimi.
ilk 2-3 günde 3 tane tomurcuk döktü, agaçlar.net forumda özellikle sayın Lerdemir ve Mine hanımın tavsiyelerine uymaya başladım, limon tuzlu suyla suladım, doğu cephede güneş alabileceği yere yerleştirdim, fısfıslamaya korkuyorum halen tomurcuklar dökülür diye, çünkü ilk günlerde fısfısladım diye döküldü sandım (ama sanıyorum çok suladığım için oldu), bıraktı tomurcuklarını dökmeyi 2 haftadır benimle, yeni yaprakları çıkıyor yemyeşil duruyor, tomurcuklarının sapları da sağlam görünüyor, ama sanki tomurcukları büyümüyor ya da ben günde 5 defa bakmaya gittiğim için anlamıyorum, sizlerden yardım bekliyorum aceba tomurcukların çiçeğe dönmesi bu kadar uzun sürer mi, bi şey yapmalı mıyım? çok uzattım ama bi de ankarada gardenyayı sağlıkla büyüten, çiçek açtırabilen üyeler var mıdır? Teşekkürler kolay gelsin

egercektr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön