View Single Post
Eski 06-02-2010, 10:39   #15
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Isınma en mühim konulardan bir tanesi ev yapımında.

Aşamalar yaklaştıkça bunu kendiliğinden algılamakta insan. İyi ve hesaplı ısınmanın ön şartı, ısının evde iyi muhafazası. Yani taban ve tavan izalasyonu ile doğramaları doğru yapmak.

Köy ocağından vazgeçtim desem yalan olmaz. Bu sabah telefon ile konuştuğum şömineci beni ikna etti. net alanım 50 m2 kadar kalacak, odalar da kesin ısınır hazneli şömine ile dedi. Bu durumda hem ısınıp, hemde ateş keyfini yaşamak mümkün olacak. Bütçe meselesi bunlar tabii. Aslında gürül gürül yanan bir soba veya döküm bir kuzineden de aynı keyfin alınacağına eminim. Çocukluğumda yaldız boyalı sobamızın yanına sarman kedimizle sıkıştığımızdaki mutluluk hala canlı.

Yerden ısınma sistemi de çok akıllıca bir çözüm. Bu sistemde ısı kaynağı olacak kombilerin zaman saati de varmış. Yani ayarla saati ve çalışmaya başla şu gün şu saatte de, sıcacık eve git. Ama herkes ağız birliği etmişcesine romatizma tehlikesi var dedi. Fiyat aldığım firma ise gayet güzel izah etti. Yüksek ısı ile ayarlı sistemlerde bu zamanında yaşanmış, ancak artık kurulan sistemlerde ısı düşük derecelerde ayarlanmakta imiş ve hiçbir zararı olmazmış. Yerleri kayrak taşla döşeyeceğim. Bu seçenek bana en uyanı olacakdı ama hem pahalı bir sistem hem de kafam karışmış halde.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön