Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seymen_84
arkadaşlar benımkiler 8-10 güne çimlendiler.tabı yarısı hiç çimlenmedi.48 taneden 20-20 tanesi çimlendi ve iki yapraklı hali aldılar fakat buyumeleri çok yavaş **** durdu.ayrıca ıkı tanesi beyaz gibi.Bunları ne zaman başka bir kaba almam lazım ve güneş ışığı çok mu gerekiyor? ayrıca sulama bundan sonra nasıl olmalı...ben torf-perlit karışımına ekmiştim.ayrıca bazılarını çimlendiği ilk dönemlerde dayanamayıp ben elimle tohumdan kafalarını çıkarmak istedim ve sanırım yapraklarını zedelemişim onlar ole kaldı gibi.ve ıkı taneside gövdeleri koyulaşmaya başladı yapraksız olanların acaba çok sudan mı?susuzluk mu?
|
Sayın seymen_84 dört yapraklı oluncaya kadar bekleyin.O zaman şaşırtma işlemini yaparsınız şimdi erken.Viyolde görüldüğü üzere üst tabaka kuru gibi.Sulama yapmayıpta fısfıs yardımı ile spreylerseniz daha sağlıklı olurlar.Kurudukça spreyleyin sadece aşırı su vermeyin.Gübreleme ise yapmayın mart ayında başlarsınız.Tohum kapsüllerini kopardığınız zaman yaprağa zarar verdiğinizde gelişimi durur ve çok yavaş gelişirler.kış ayı olduğundan ışık yetersiz geliyordur.Aydınlık bir yerde ısı değişkenliği olmadan neminide kororsanız gelişmeleri normal seyreder.Ancak nisan başında gelişmelerinde hız kaydedersiniz.
Saygılarımla