Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 07-12-2006, 16:39   #64
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Resmi olmadan böceğin beyaz pamukçuk biti de tabir edebileceğimiz emici bir böcek olduğunu ancak tahmin edebilirim.

çiçeklerini çabuk dökmesi de bu beyaz pamuk gibi beyaz ve yapışkan bir salgısı olan arkasında genelde ik adet kıl gibi ince kuyruğu olan hayvanlar bitkiyi çok sarmamış ise fırçayı bir %60lık ethanol (bildik alkol) veya isopropanolü cözeltiye batırıp üzerlerine sürmek sureti ile öldürebilirsiniz

sonradan su ile yıkamanız tavsiye ederim. fazla sarmış ise yağ bazlı bir insecticide kaçınılmaz olur. yine de kesin bir şey söylemek içi resimlerini bekliyelim.

çiçek sapının kesimi için buralarda bir şeyler yazmışdım. mum dökmek gereksizdir sadece kesici aletinizi başka bitkilerden hastalık vs. bulaştırmama adına alkolle sterilleyip kesmeniz yaterlidir.

bunun bir ileri adımı kestiğiniz yere aktifkömür tozu dökmek olabilir ancak bir kaç bitkisi olan amatörler ciddi kök temizlemeleri dışında pek de yapmamaktalar bu fazla bitkisi olanlar için bir önlem.

ancak köklerde yine tekrarlamış olayım budama ve ölmüşleri temizleme uzman işi olmakla beraber siz de göze alıp keser iseniz kömür tozu tatbiki gereklidir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön