[QUOTE=yesilyurt11;503831]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesilyurt11
Ekli fotoğraf ile ilgili yorumlarınızı alabilir miyim ?
Saygılarımla.
|
Eğer bu ağaç kurumuşsa yapacak bir şey yok.Kurumamışsa bir iki şey söyleyebilirim.
1)Ağacın gövdesinin dört bir tarafına % 10 luk çamaşır suyu ile dezenfekte edilmiş ve çok keskin bir çakı ile dikine çizikler çizin.Bu çizikler ağacın odunsu kısmına kadar değecek şekilde sert olsun.Boyu 30 cm den az olmasın.(Daha sonra buradan sakız akacaktır ,bu sakız beşeri hastalıktaki cerahat gibi nitelendirirlir.
2)Büyük bir ihtimalle bu ağacın bulunduğu terde kireçli toprak çoktur.
3)Ağacın taç çevresinin gölge düşümüne 10cm derinliğinde çapayla çukur açın , açtığınız çukura taşkaraboya (demir tozu ) ekerek toprağı çapalayarak kapatın.
4)Ağaca ilkbaharda bordo bulamacının yanısıra mineral verin.
5)Ağaçta kuru dallar varsa gövdeye bitişik kesin.Kestiğiniz bölgeye %10 luk çamaşır sulu solüsyondan sürdükten sonra aşı macunu ile kapatın.
6)anacı fazla su istemeyen bir türse yılda sadece iki kez sulayın.Birincisi meyveye ben düşünce(pembeleşmeye başladığında) ,ikincisi meyveleri topladıktan birkaç gün sonra ki kırılan dalları ve burçların yerlerini onarması için.
7)Ağaç kurumamışsa bu dediklerimi yaptıktan sonra büyük bir ihtimalle meyvesini afiyetle yiyeceksiniz ki yerken beni hatırlayın.
Bana da gönderin diyeceğim ama göndermeyin bende yeterince var...