Konu: Toprak TV
View Single Post
Eski 03-02-2010, 09:16   #16
yasarugur
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Ben de birkaç gündür toprak tv seyretmekten geç yatar oldum,emekle yoğrulmuş tarlalarda ve meyve ağaçlarında karpuzlar ,domatesler,kirazlar ,şeftaliler,rengarenk ,yemyeşil yaprakların arasından kan kırmızı renkleriyle göz kırpıyorlardı , üreticilerin ortak derdi ürünlerin hak ettiği değerde satılmamasıydı,toprak tv bu noktada önemli bir görev yüklenmiş oluyor kendiliğinden.Üreticinin pazarlama sorununu aşması yönünde umarım faydalı katkıları olur.Örneğin Cnn de yayınlanan her yerde bir haber var programında Trakya'da manda sahiplerinin binlerce baş mandadan tamamen doğal elde edilmiş sütü değerlendirememesi,susuzluktan manda beslemekten vazgeçmeleri konu ediliyordu.Oysa Fransız Arte kanalında ise o günlerde iki dirhem bir çekirdek giyinmiş bir genç hanım genişce bir havuz ,bir de sadece çatısı olan dam yaptırmış 100 baş kadar manda besliyor ,sütünden mozarella peyniri yapıp satıyor,Fransız kanalı da ayıla bayıla bu peynirin yapım aşamasını dünyaya pazarlıyordu.Cnn de gördüğüm görüntülerle Arte'deki görüntüler birbirinin tam tersiydi.Bir tarafta sadece 100 baş hayvanıyla caka satan kadın bir tarafta binlerce baş hayvanı olup sıkıntı içinde yaşayan Trakyalı vatandaşımız. Toprak tv üreticilere faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön