View Single Post
Eski 02-02-2010, 14:50   #289
gazeteci28
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi VISKHY Mesajı Göster
Bu arada netafim sisleme başlakları için tanesine 3,5 TL fiyat aldım.Mini spring denedim ama malesef olmadı.Çünkü valfı olmadığı için borudaki suyu damla damla akıttı.Şu anda sisleme başlığı kullanıcam gibi görünüyor.
Sayın VISKHY, sisleme deyince yazmaktan kendimi alamadım. Sisleme iki şekilde oluyor. Yüksek basınç altında sisleme ve ultrasonik sisleme.
sislemede 0.5-10 mikron arası su damlacık büyüklüğüne kuru sis deniliyor. Sizin yapacağınız ultrasonik sislemedir. Ultrasonik sisleme başlıklarını türkiyede yalnızca üreten ve satanı araştırmama rağmen henüz bulamadım. Ultrasonik sisleme başlıkları ortalama saatte 300 ml suyu sis haline getirir. Sulama rejiminizi buna göre değerlendirerek ayarlamanızı öneririm.

Sisleme bitkinin büyümesindeki etkisi süper. Çimlendirmeyi sisleme kadar hızlı yapan ikinci bir yöntem yok. Sisleme bitki çimlendirmede şampiyon.

Ama sizin sislemeniz üstten olacak. Bitkiyi alttan sislemeyeceksiniz. Daha önceki bir mesajımda sislemeyi denemenizi bunun için tavsiye etmiştim. Malum arpa çiminin ışığa ihtiyacı olacak ve sis ihtiyaç duyulan ışığı engelleyebilir. Sisleme, bitkinin ihtiyaç duyduğu besini en ideal şekilde bitkiye sunarken ışıkla arasında perde görevi görebilir. Belkide görmez bilemiyorum bu bir öngörü. Denemek gerekli.

Tavsiyem geçerli olan mevcut yönteminizi devam ettirmeniz ve sisleme yöntemini deneme sonucunda gündeminize almanızdır.

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön