View Single Post
Eski 02-02-2010, 13:29   #28
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Nail bey,

Daha önce size yazdığım gibi Bauhaus dan aldığım Lilium lar aldığımın 3 gün sonrasında açmaya ve evimizi kokusu ile doldurmaya başladı. Ancak bu günlerde alt yapraklarını dökmeye, çiçekleri ise renk değişimine, solmaya ve kahverengileşmeye başladı. Bu konuda sizden ve kgursan dan bazı sorularımı cevaplandırmanızı rica edeceğim.
Hangi tür olduğunu bilmiyorum, muhtemelen serada yetişen bir çiçektir, olan değişimlerin bir çok nedeni olabilir, sera ortamını sağlayamamış olabilirsiniz, suyunu fazla kaçırmış olabilirsiniz, dondurmuş olabilirsiniz,
1- Yaklaşık 10 günlük açılma süreci kısa değilmi? Bir yanlışlıkmı yaptım?
Evet kısa bir süre, ortam değişikliği olabilir.
2- Ocak ayının sonunda açma ve Şubat ayı başında solma erken değilmi?
3- Bu aşamadan sonra nasıl davranmalıyım? Yazdıklarınızı dikkatlice okudum ama yukarıdaki soruların zamanlamaları konusunda yazılanların dışında hareket etmem gerekir gibi bir durum ortaya çıktı ve şaşırdım.
4- Bahçeme aktarmak istiyorum. Böyle erken uyanan bir çiçek için dış ortam zararlı olabilirmi?
Şu durumda aktararma yanlış olur, hangi tür olduğunu öğrenin ona göre hareketedin.
5- Ve en son olarak bahçemde bir sevimli köstebek misafirim var. Ona zarar vermeden soğanlılarımı nasıl koruyabilirim? Zarar vermeden uzaklaştırmak için bazı önlemleri uyguluyorum ama bakalım bu ilkbahar kim galip gelecek?
Amarylls soğanı koktuğu için Kötebeği kaçırdığı söyleniyor, denemekte fayda var.

Şimdiden teşekkürler.
Sayın kgursan da söyleyecekleri vardır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön