Sayın yasemin hnm Anlatım ve aktarmalarınız gerçekden çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Çalışmayı bire bir izleyemeyen arkadaşlar. Bu aktarımla çok fazla ayrıntı kaçırdıklarını sanmıyorum.
Bazı işlemlerin nasıl kolay yapılabildiğini görmekde fayda var elbetde.
Sayın latif Ihlamur Fidancıdan geçen yıl aldım bir fidan doğadan sökülen ağaçlara bukdar ağaır işlemler yapılamaz.
Kök budamaya gelince geçen yıl kök budaması yapmıştım. Aslında baya bir büyük ve yaşlı fidan
eski hali bu başlıkdan görebilirsiniz.
Oyuk yerlere gelince ileride iç kısımlar ince kanallar açılıp sonra yakılarak kuş yuvası haline getirmeye çalışacağım.
Şimdiden oyma'mın sebe dış kabuk yarayı iyileştirirken dışa doğru kalınlaşma göstermesin iç kısama doğru doldurarak iyileştirsin istedim.
Böylece hem yara çabuk kapanacağını ümit ediyorum hem yarasının genişliği daralacak diye bir beklentim var.
Sayın Ali H. ALI bey Hocamız sizin bıkmadan usanmadan yıllardır verdiğiniz uğraşlar sayesinde inşallah güzel yerlere geleceğiz. Bilgi ve tecrübelerinizi her daim bizlerle paylaştığınız için size çok çok teşekkür eder daim olmasınnı dilerim.
Sizin gibi tecrübeli ve mütavazi bir bonsai sanaatcısı'nın Türkiye de Türkce anlatım yapan birini izlemeleri çok büyük bir şans olarak görüyorum. Paylaşımlarınızın daim olmasını dileklerimle.
Arka plandaki kayalara gelince evet bukadar çok yoktu. Her geçen günde fırsat buldukca yolda dağda bayırda gezdikce gördüğüm kayaları topluyorum.
Bazen de özel olarak nehir kenarlarına deniz sahillerine bazende krlara kaya aramaya çıkuoyom.
Bazende inşaatlarda çalışrken molozlar arasında ya da kum yığınları içinde gördüklerimi alıp temizliyorum. Aldığım her taş parçası birgün mutlaka işe yarıyor.
Tekrar teşekkürler adıma bu hobiyi bizlere aşıladığın için.