Merhaba,
Ben yesiladim.com dan EM Asilayici Metaryal aldim. Ama kullanimi konusunda emin degilim. Bana yardimci olurmusunuz?
1 paket EM asilayici metaryal 20 lt. organik madde icin yeterli. Organik maddeyi bu metaryalle karistirip bekletecekmiyim yoksa toprakla mi karistirmak lazim?
Evde yaklasik 150-170 litre toprak var (cuval hesabi yaptim aslinda net degil yani). Bu topragin tamami daha onceden kullanilmis yani beton gibi artik. Kum ve karsiyakada fidancidan aldigim organik gubre ile karistirip havalandirdim hafta sonu, sonrada cuvallara doldurdum (hepsi saksilarda kalmisti).
Buyukce bir cuvalda da kompost yapmak istiyorum; en alta kum ve toprak serdim, ustune ufalanmis gazete kagitlari onun da ustune 10 lt kadar mutfak artigi+yarim paket asilayici metaryal+3 lt kadar orgnaik gubre koyup karistirdim, serdigim malzemenin uzerine dokup ustunu toprak+kum+gubre karisimi ile kapattim. Cok kuru olmasin diye de humik asit sulandirip koydum birazcik (1 lt degil).
Dogru mu yaptim bilemedim. Bana yardimci olursaniz mart sonunda evdeki butun topraklarin organik madde eksiginin tamamlanmis omasini istiyorum.
Kalabalik bir aile oldugumuzdan evde 1 hafta meye yenmese de 30 lt kadar mutfak artigi olusuyor.
|