Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtuncer54
şubatın başlarında da yapabilir sonuna doğruda yapabilirsiniz, biraz daha erken yaparsanız büyüme konumuna geçtiğinde sürgünleri budama sonrasında yan dallardan daha gür şekilde gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. İmkanlarınız dahilinde çeliklerinden de faydalanabilir, çoğaltabilirsiniz.
|
Sn.mtuncer,hızlı cevabınız için çok teşekkürler.Bu hafta sonu bahçeyi gözden geçirdiğimde yaşanan karlı günlere rağmen alevlerde yeni sürgünler olduğunu gördüm. Bu durumda yazdıklarınıza göre herhalde budama zamanı gelmiş olmalı diyorum. Yerden 45-50 cm yükseklik benim de düşündüğüm boy.
Derin budama dendiğinde 20 -25 cm. mi anlamalıyım?
Bir de yazdıklarınızdan çıkardığıma göre kışa girerken de alevlerde budama yapılabilir. Acaba kesime gelen bir çalı olduğu için gerekli olduğu düşünülen her zaman budama yapılabilir mi,yoksa kışa girerken ve kıştan çıkarken diye sınırlamak mı lazım??
Son olarak da gübrelemek ile ilgili bir soru sormak istiyorum : 16.mesajda sorduğum renk değişmesi ile ilgili soruya Mine Pakkaner hanım baharda budama sorası gübrelemem gerektiğini söyleyerek cevap verdi. Acaba gübreleme olarak ne önerirsiniz ?
Sizi sorularımla boğdum galiba

Şimdiden teşekkürler..