View Single Post
Eski 06-12-2006, 22:02   #77
fmt79
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wholusee
Herkese selam, benim derdim bitkimin toprağının üst kısmında bu tip ağa benzer oluşumlar var ve toprakta kırmızımsı böcekler gördüm. Sanırım kırmızı örümcek olabilir. Toprak su vermememe rağmen hep nemli ve bitkim yaprak döküyor. Önce kışa bağladım ama çığrından çıkmış durumda. Nasıl yok edebilirim. Acil yardım edrseniz çok sevinirim..
Saygılarımla...
Toprağınız çok ağır olmalı, o yüzden az da sulasanız uzun süre kurumuyor galiba. Bitkiniz için daha hafif bir toprak hazırlamanız iyi olur bence. Toprak üzerinde görülebilir tipte hifsel gelişmeler genellikle saprofit fungusların olduğunu gösterir. Patojen funguslar toprağın üzerinde gelişmezler. Bunun nedeni de toprağınızın ağır bünyeli oluşu. Bitkinizin yaprak dökmesi de bana göre yine toprakla ilgili. Ben toprağı değiştiremem fakat bu beyaz fungus gelişimini istemiyorum diyorsanız, o zaman Captan **** Thiram gibi fungisitlerle toprağı sulamanız yeterli. Uzun bir süre görünmeyeceklerdir. Ama korkarım böyle yaparsanız bitkinizin yaprakları sararmaya ve dökülmeye devam edecektir...

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön