View Single Post
Eski 19-06-2005, 22:29   #8
Müjgan
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Dün 4 haftalık teorik ve pratik eğitimimiz bitti ve dendroloji okulundan mezun olduk Gruplar verilen ödevleri sundu ve diplomalarımızı aldık.
Görsel tarafı yoğun olan derslerde not tutmak mümkün olmadı. Pratik eğitim için çıkılan doğa gezilerinde ise fotoğraf çekemedik istediğimiz gibi, çünkü çok kalabalıktık ve anlatılan hiç bişeyi kaçırmamak için gruptan kopmamamız gerekiyordu. İstediğimiz gibi detaylı fotoğraf çekebilmek için zamana ihtiyacımız vardı oysa...

Eğer ağaç bilgilerine eklemek için fotoğraf çekmeye zamanımız olsa idi önce ağacın genel halini, gövdesini, yapraklarının alt ve üst kısımlarını (varsa yaprak üzerindeki stoma çizgileri ve tüyleri de), çiçek ve meyve, tohum ya da kozalak (kozalakların dalların üzerindeki açılarını), sürgünlerini fotoğraflardık.

Okuldan sonra kaç çeşit ağacı birbirinden ayırabiliyorum saymadım ama, ağaçlara sevgim ve saygım arttı. Yollarda, parklarda onca ağaç varken, hepsine aynı gözle bakmanın, hepsini bir saymanın garipliğini farkettim. Oysa onlar birbirlerinden ne kadar farklılar ve özellerr. Başımı yürürken dik tutmayı öğrendim, hatta ağaçlara bakıcam diye sürekli göğe bakar durumda yürümeyi ve bunu garipseyen insanlara aldırmamayı da...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön