Mesela bir konu açalım !
Boş devlet arazilerine ,o yorenin agaçları dikilsin .Ben bunu 30 senedir orman bakanlıgına yazdım .Evvelden mektupla , telex,sonra fax,sonra email attım . Geçen seçim evveli kardeşim orman bakanı ile telefon goruşmesi yaptırdı .Seçimden sonra duşunuyoruz dedi .Seçim bitti ikinci seçim geliyor ....Çevre ve orman bakanlıgı ilginize teşekkur ederiz maili yolladı .Haydi gençler umudumuz sizlersiniz .Burada veya başka sitede ,boş arazileri agaçlandıralım kampanyası başlatın .Çam ormanı 100 senede kesime geliyor .Koylunun okadar zamanı yok .O yorenin insanları ,o yoreye ait bitkileri diksin ,vatanımıza insanlarımıza gelir olsun .İthalat azalsın .İstanbulda ,metroda guvey feneri ( yer kirazı ) 2 sene evvel 12 adeti 7 tl ye ithal satılıyordu .Burada herşey yetişiyor .Yeterki koylumuzu ,vatandaşımızı aydınlatalım .Ben Almanyadan getirdigim dikensiz bohrtlenleri35 yıldır koy koy ,ve gittigim yerlere dagıtıyorum .Hala pazarda kutusu 2 tl ye satılıyor .Çok uretim olursa fiat duşer herkes alır ve gıdalanır .
Sizlerde lutfen fikirlerinizi anlatınız . Her yaptıgımızı bu vatan ,benim gibiler torunları için yapsın .Selamlar.
|