Echeveria Perle von Nürnberg - Sedum pilosum;
Kaktüs ve sukulentlerimi yetiştirirken onları geliştirip büyüttüğüm gibi kimi zaman da kayıplar verebiliyorum. Elbette kaybettiğimde çok üzülüyorum fakat bunların hepsi birer tecrübe aslında. Nerede neyi yanlış yaptığımın farkına varmam açısından yararlı da oluyor diyebilirim.
Bu iki türü aynı saksı içerisinde iken kaybettim. Hatam ise sanırım kullandığım hazır kaktüs karışımının kalitesiz olmasından kaynaklanıyor. Aslında bilinen ve çiçek satışı yapan marketlerde sık kullanılan bir ürün olmasına karşın ben memnun kalmadım. Toprağın kalitesi ve direnajı çok önemli bir husus hakikaten. Bu bahsettiğim toprakta ilk gözlemlediğim sorun suyu alta iletmemesi oldu. Sulamanın ardından suyu direnaj deliklerinden süzdürmeyen bir yapısı vardı. İçine bir miktar da çakıl taşı kattıysam da bitkiye zarar vermesine engel olamadım.
Sonuç 2 kayıp bitki oldu. Şimdi mümkün olduğunca hazır kaktüs topraklarından kaçınıyorum...
Echeveria Perle von Nürnberg'in lila-mor rengi benim en çok hoşuma giden özelliği. Bol güneşli yerlerde çok keyifli yetişiyor. Direkt güneşten korumak gerek fakat aydınlık bir mekan olmazsa olmazları.
Crassulaceae familyasından ve Meksika kökenli bir tür. Çiçeklenme zamanı yaz ayları ve lilaya çalan pembe tonlarındaki çiçeğinin merkezi sarı renkli.
Dona karşı toleranslı, su ihtiyacı kışın oldukça az ve yaz aylarında hava sıcaklığıyla orantılı olarak su miktarını arttırmak gerekiyor.
Echeveria Perle von Nürnberg; Echeveria gibbiflora 'Metalica' ve Echeveria elegans'ın çaprazlamasından oluşan hibrit bir tür.