Sayın dr Arif bey resimdeki menekşelerimin bazılarını yeni aldım.Resimdeki 1 menekşem 4 ay da toprakta köklenerek yavru verdi.Diğer biri ise fincana koydum ve üzerini aliminyum folyo ile kapattım öyle köklendirip topraga ektim, ektiğimde yavru vermeye başlamıştı, resimde dikkat ederseniz peteklerin üzerinde hala kökelenmekte olan yapraklar mevcut.
Öncelikle çürüyor dediğiniz yapraklar çürümüyor olabilir bunu belirtmeliyim.Suda bekleyen yaprakların köklenecek kısmı kararma yapıyor.Kararan kısmı çürüdü diye kopartmayın aslında çürümüyor biraz sabrederseniz kökleneceklerdir.
Ben arada peteklerin üzerine koyuyorum yaprakları, su ılıyınca indiriyorum, günde bir kaç defa yapıyorum bunu.Birkaç güne kadar 2 yaprağımı daha toprakla birleştiricem inşaallah.
Dilerim sizde sabırla bekleyince bir sürü menekşeye sahip olursunuz.
|