View Single Post
Eski 29-01-2010, 15:26   #169
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Böyle bir havada Aloe dumetorum'un çiçeği insanın içini ısıtıyor.

Türkiye'den döndüğümde bu Aloe beni çiçek tomurcuğuyla karşılamıştı. Tam açmasını bekleyemedim, güzel rengini paylaşmak istedim.

Aloe türüne ait 400'den fazla cins bulunuyor. Aloeler dona son derece duyarlılar. Bu sebeple şimdilik ev içerisindeler. Haworthialara nazaran Aloe türü daha bol güneş seviyor. Aydınlık bir yerde çok keyifli gelişip, yanlardan verdiği yavrularla ürüyor.

Yaz aylarında sulama düzenli iken kışın su konusunda biraz dikkatli olmak gerekli. Yaz aylarında bellii aralıklarla kaktüs besini takviyesi gelişmelerine destek oluyor.

İyi direnajlı toprak tüm sukulentlerde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken bir husus.

Sıcak iklimlerde bahçede direkt toprağa dikilip yetiştirildiği gibi bizim iklimimiz için en uygunu saksıda yetiştirmek. Yazın bol güneş alan bir noktada bahçede de saksı ile hoş durabilir.

Aloe dumetorum'un yapraklarındaki beyaz lekeler oldukça dikkat çekici. Güneş görmesine bağlı olarak da yaprak renkleri kahverengileşebiliyor. Yayvan rozetleri ile Aloe'nin güzel bir cinsi...

Name:  IMG_1312.jpg
Views: 1932
Size:  30.4 KB

Name:  IMG_1317.jpg
Views: 2013
Size:  60.1 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön