View Single Post
Eski 29-01-2010, 09:25   #1094
zeynep25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-01-2010
Herkese Merhaba,

Siteyi yeni buldum..Şu anda yeni taşındığım apartman dairesinde çok kısıtlı olan koşullarımda çiçekleri nasıl yaşatabiliirmin cevabını bulmaya çalışıyorum..
Öncelikle sizin sardunyalarınıza bakımınızın, özen ve sevginizin önünde şapkamı çıkartıyorum..
Sizlere danışıyorum.. Şartlarım şöyle: İstanbul, 13. kat küçük bir daire, sadece 2 adet fransız balkon önünde kutu saksılarım olabilir.. Bir de çok küçük mutfak balkonum var..
Mevcutta taşıyabildiğim ise, 1 adet ıtır saksım, 1 tane kırmızı sardunyam, (bu karda kutularla korudum)dış mekan olarak..Ev kuzey batı cephesi ve 13. kat olduğundan iyi rüzgar alıyor. sabahları bir süre doğu güneşi de geliyor..
Bu şartlara en uygun sardunyadır gibi geldi, ne dersiniz? Ancak benim çok soğukta tüm kutuları (toplamda 3 mt yapar) içeri alacak yerim yok..Çok sayılı olan karlı günlerde poşetler, karton kutularla korurum gibi düşündüm..(Balkonu kapatırsam bu da çözüm olacak ama seneye)
Ne dersiniz bu şartlarda sardunya için? Başka tavsiyeniz var mıdır?
Mevcut tek renk sardunyamı çeşitlendirmek istiyorum.. Belki bu konuda da sizlerden destek alabilirim..Tohum için bu ay uygunmuş sanırım.. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum..
Bu arada ben de ıtırımı isteyenler için paylaşabilirim. (Nasıl olacağını söylerseniz)Bu anneannemden kalma bir çiçek ve çok seviyorum..Biraz eski zaman çiçeği..Eskiden herkeste varmış..Yaprakları çok güzel kokuyor.. Baharda narin küçük eflatun çiçekleri oluyor..Bu yaprakları şerbetli tatlılara şerbete vs atarak güzel aroma elde edebilirsiniz... Taşınmadan önceki evimde kedimin kumunun yanındaydı saksı, sanırım kumu temiz tutmanın yanı sıra yanında kokulu bir saksı bulundurmak da işe yarıyordu..Kedisi olanlar için..
Herkese selamlar...

zeynep25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön