merhaba...
Ben nurimurvet peyzajist, soğanlı ve yumrulu bitkiler hakkındaki konularınızı ilgi ile izliyorum, özellikle hocam100 ve konu ile alâkalı bütün arkadaşları tebrik etmek istiyorum.
Konuya bu kadar hakim, özverili bilgi ve tecrubelerinizi karşılıksız paylaşımlarınızı gıpta ile izliyorum. Üzüldüğüm bir tek şey var soğanlı bitkilerin çiçek açma zamanlarının kısa ve ilkbahar dönemlerinde çiçeklenmenin doruk noktasına çıkıp, periyodik olarak çiçeklenme sürelerinin haziran sonuna kadar hemen hemen bitmesi, konuyu şuraya bağlamak istiyorum.
Biliyorsunuz ki İstanbul ilinin Silivri ilçesi Büyük Sinekli köyünde özel bir botanik bahçesi kuruluyor. Bu bölgenin endemik soğan ve yumrulu (Geofit ) bitkilerinin sergisi yapılacak bunun yanında kültüre alınmış soğanlı ve yumrulu bitkilerinde de sergisi yapılacak sizin gibi doğa ve tabiat aşığı arkadaşlarımızı bu güzelliklerden mahrum edeceğimiz için şimdiden özür diliyorum, nedeni açılış takvimi haziran sonunda yapılacak. Bitki listelerini sitemizde sizlerle paylaşıyorum görülmeye ve incelenmeye değecek bitki türleri bulunmaktadır özellikle sucul ve bataklık bitkileri görülmeye değer kanatindeyim. Saygılarımla...
Düzenleyen Nuri Murvet : 07-02-2010 saat 17:47
Neden: anlam düşüklüğü
|