View Single Post
Eski 28-01-2010, 19:44   #5
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sevgili arkadaşlar bizler bu konuşmaları kahvede yapalım, sorularımızı soralım cevaplarımızı alalım. Daha sonra bu bilgileri derli toplu olarak ilgili başlıklarda toparlayacağız. Kahvede kalıp da gümbürtüye gitmeyecek.

1- Soğanlı bitkilerin soğuğa en dayanıksız olanı hangisidir? (Adalet Yağcı)

2- Ben soğanlı bitkilerimi (sümbül-nergis-amarillis- glayöl) topraktan çıkartmıyorum. Çiçeklenme bitip de yaprakları iyice ölünce biraz gübreli su ile sulayıp bırakıyorum. Ama iki senede bir çukurlarını kazıp, yavru ayırımı yapıyor ve yuvalarına gübreli güzel toprak koyarak yeniden ekiyorum. Yaptığım bu uygulama doğru mu değil mi?.... (Güler)

3- Bazı marketlerde satılan soğanların yapraklarının iyice soğana yakın kesildiğini gördüm, sadece çiçek açacak sap bırakılmış, neden böyle yapılıyor?..... (Güler)

4-Frezyalar yaylada olmuyor, olsa bile çiçeklenmiyor, bunun sebebi nedir? (Adalet Yağcı)

5-"Bazı soğanlı bitkilerde çiçek oluşumu ancak dikimden sonra meydana gelir. Bu bitkiler gelişmeleri esnasında düşük ışık koşullarından olumsuz etkilenir. Işık yetmezliği durumunda çiçekleri açmayabilir veya körelir (Lilium, Dutch iris)" demişsiniz.
Dahliyalar, gerçi bunlar yumru ama ben marketlerden alırken poşetlerini iyice inceliyorum. Yumruların yumuşamamış , sert olmasına dikkat ettiğim gibi yumru üzerinde hayat belirtisi olan minik minik patlamalar yapmışlarını seçiyorum. Yaptığım doğru mu? (Güler)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön