View Single Post
Eski 28-01-2010, 17:04   #683
dremre
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 38sinan Mesajı Göster
arkadaşlar aranızda ticari olarak besleyen warmı tavukları ben yazın yapmayı düşünüyorumda ufak çapta 50 tavuk kapasiteli yerim war ligorin cinsi tavuklar yumurta verimi çok iyi oluyorlarmış doğrumu sizce
Sayın 38Sinan,

Okuduğum kadarıyla ligorin cinsi şu an bizim marketlerde aldığımız yumurtaların elde edildiği ırkların atası. Market yumurtalarını üreten ırkları oluşturmak için ligorin ırkının bazı genleri ile oynuyorlarmış, mesela daha yumurtadan çıkar çıkmaz cinsiyet taniyi sağlayan kanat tüyü meselesi oynanılan genlerden sadece biri. her neyse kısacası şu an marketlerde satılan yumurtalar aslında bir nevi gdo. ligorinlere geri dönersek italya kökenli bir ırk, fazla gurk olmuyorlarmış, senede 250-300 beyaz iri yumurta yapıyorlarmış. hep mışlı anlatıyorum çünkü tecrübem yok sadece okuduklarımı anlatıyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar daha da yardımcı olurlar sanırım. Ancak okuduklarımdan anladığım kadarıyla light sussexler kadar çevre şartlarına dayanıklı değiller. gerçi yine okuduklarımdan sussexlerden daha erken olgunluğa ulaşıp yumurtluyorlarmış. benden şimdilik bu kadar.. sözü işin ehli arkadaşlara bırakıyorum.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön