Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Taban suyu yüzeyi geçirimli bir toprak tabakasının altına geçen suyun geçirimsiz alt tabaka tarafından tutulmasıdır. Yağışlarla beraber su daha alt tabakalara geçmediğinden yükselir.
Drenaj ise toprakta tutulan suyun tahliye edilmesidir.
|
Cevabınınz için teşekkür ederim.Birde ben şu gübre olayını sormak istiyorum.Zeytinliğe acaba nasıl bir gübre atmam gerekir?Kaç yılda bir atayım ve nezaman atayım(Yaz/Kış)...Ayrıca birde aklıma şu geldi.Zeytin ağaçlarının etrafında çalılar var.Acaba onları bu ocak ayında temizlesem zararı olurmu.Çünkü ben tam temizlecektim köylünün biri dediki kışın bu iş olmaz ağaçlara soğk vurur dedi.Acaba ne derece doğrudur?Gübre atarken içreiği nasıl olsun?Hani onların bir oranı var.Çünkü ben bir keresinde çuvala bakmıştım üzerinde üre falan yazıyordu.Sizce nasıl yapmalıyım?
Ayrıc şu EM olayını yeni öğrendim.Yani şimdi okuyarak öğrendim.Gübrelemeyi doğru şekilde yaptıktan sonra acaba tüm ağaçları EM yapsam olurmu?Eğer olursa ne kadar arayla yani ne kadar süreyle yapmalıyım?Zeytincilikte yeni olduğum için kusura bakmayın...Şimdiden teşekkürler...