View Single Post
Eski 27-01-2010, 19:57   #262
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alexcan solgunlukların pekçok sebebi olabilir ama zeytinde vertisilyum solgunluğu en ciddi ve henüz tedavisi bulunmayan hastalık. Bazı organik veya kimyasal preparatlar ağacın durumunu kısa vadede güçlendiriyor gibi görünse de henüz kesin çözüm bulunmadı.


Meyvelitepe' nin dediği gibi zeytinliğinize en yakın tarım ilçe müdürlüğünden yardım isteyebilirsiniz. Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsüne de başvurabilirsiniz, Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü' ne de. Kendiniz numune alıp Antalya' daki fitopataloji laboratuvarına yollayıp ücreti mukabili hastalık etmenini teşhis de ettirebilirsiniz.

Bu arada http://www.agaclar.net/?id=showthread&t=13918 sayfasını ve http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5276 sayfasını da okuyun.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön