View Single Post
Eski 27-01-2010, 15:44   #274
VISKHY
Ağaç Dostu
 
VISKHY's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 125
Syn Sarıcan çok özür dilerim evet hata benim 5 yazacağıma 0,5 yazmışım.Çok hızlı hareket ettiğim için bu tür hatalar olabiliyor.Ama süt karşılığı hatamı telafi etmeye hazırım.

Syn Egetropikal Kemal Bey ile iletişim kurdum.Tesadüfen oda benim bulunduğum yerdeymiş az sonra bana uğrayacak.Görüşme yapacağız.Saanen ile ilgili lütfen bana 10 gün izin verin size rasyonu vericem ve hatta denemesini de yapmış olurum.Çimlendirme içinde buğday yerine soya fasulyesi,mısır,bakladan oluşan karışım kullanıcaz.

Çünkü buğdayın çimlenmesi sonucunda arpa kadar değerlere ulaşmadığını biliyorum.
Bir diğer deyişle buğdayın protein oranı yüksek, arpanın sindirilebilirliği,kül ve vitamin oranı yüksek, yulafın lif ve kuru madde oranı yüksek gibi bunlardan belirli oranlarda miks yapılırsa elimize muazzam ve eşdeğeri olmayan bir taze yem çıkıyor.

VISKHY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön