View Single Post
Eski 27-01-2010, 11:11   #397
idris şenol
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
sevgili arkadaşlar benim içindern çıkamadığım bir döngü var
şimdi şu aşağda ki alıntıya bakın
Alıntı:
1968 yılında yapılan geniş kapsamlı ve ayrıntılı bir araştırmada; bir kontrol tarlasındaki patates üretimi ile, yaklaşık 250 kg/dekar miktarında leonardit uygulanmış bir tarladaki patates üretimleri karşılaştırılmıştır. Eşit alanlarda, kontrol tarlasından 17.900 kg patates alınırken leonardit uygulanmış tarladan 22.990 kg patates elde edilmiştir. Verim artışı % 28.4' tür. Ayrıca, leonardit uygulanan tarladan elde edilen bütün patateslerin özgül ağırlıkları hemen hemen eşit olmuştur.
Alıntı:
Chem-X Leonardit Uygulama Dozları Ürün
Kullanılacak Miktar Uygulama Şekli
Sera sebze yetiştirciliğinde 25 kg/dekar Dikim öncesi topraktan uygulama yapılır.
Açık alan sebze yetiştiriciliğinde ve Çileklerde 40 kg/dekar Dikim öncesi topraktan uygulama yapılır.
Narenciye Muz 500/600 gr/ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Zeytin, Kiraz, Fındık ve Elmada 500/600 gr/ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Meyve Ağaçları ve Bağlarda 600/700 gr/ ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Bağlarda 350/450 gr/ağaç başına Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Çim Alanlarında 50 kg / dekar Sonbahar ve erken ilkbaharda topraktan uygulama yapılır.
Tahıllar ve Endüstri Bitkilerinde 60 kg/dekar Yarısı ekimle birlikte kalan yarısı erkan ilkbaharda topraktan uygulanır.
Bitkilerin ihtiyaçları bitkinin dönemine, çeşitliliğine, toprağın yapısına, hava koşullarına göre farklılık gösterebilir

yanlışım varsa düzeltün lütfen

dönüm:1 dönüm 1000 metre kare
1 dönümde 60 kg leonardit kullanırsak
60%1000=0,06 gr metre kareye düşen miktar
dönümde 60 kg leonardit kullandık
bağzı firmalar 30 kg leonardit uygulmamaız gerektiğini söylüyor bu konuda yorumu yapan firmalara bırkıyorum
ben ayçiçek ve buğday yetiştiricisiyim bu miktar benim ürünüme nekadar etki yapar ????? teşekkür ederim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön