Sayın ensar sağolun.
Subasmanın tamamlanmasını müteakip ilk yapmam gereken şeyleri sıraya koydum ve onlara koşturmaya başladım.
Temel betonu dökülmeden önce topraklama şeritlerinin temele döşenen demirlere bağlanmasını da son anda yakalamış idim. Kanalizasyona bağlanacak pis su borularının gene temel betonundan önce ait oldukları yerlere uygun eğimler ile montajı da çok mühim ayrıntılardan. Tabii eve temiz su ve elektrik kablosunun girişi içinde en az 2 boru ayrıca uygun yere yerleştirildi. Aksi halde sonradan bunlar için kırıp dökme şart olacak ki insan üzülür neden atladım diye.
Şimdi su basman taştan örülecek sonra kazıdan çıkan molozlar ile bölmelerin araları doldurulacak, büyük ihtimal ile mevcut moloz kafi gelmeyecek ve dışarıdan malzeme gelecek. Bu işlem bitmeden önce yapılacak bir şey kalmadı diye düşünmekteyim.
Molozların dökülmesinden sonra bir beton atılacak yere ve bu noktada iş gene başa düşüyor. Zeminin izalasyonu. Eğer iyi bir izalasyon yapamazsam evi ısıtma giderlerinde büyük kaybım söz konusu olacak. Dün bu iş için yarım gün harcadım. Şu anda vardığım nokta, önce betonun üstüne membran denilen kalın plastiğin serilmesi ( bunu yakarak yapıştırıyorlarmış, 70 m2 için 700.- TL. fiat verdiler- malzeme+uygulama- bu malzeme nemin evin tabanına ulaşmasına mani oluyormuş ki olmazsa olmazlardan biri dendi). Bu malzemenin üzerine ise ısı izalasyonunu sağlayacak malzeme serilecekmiş. Burada seçenek fazla. Doğal malzeme olsun dedim plaka mantarlara baktım ama yüksek maliyet söz konusu oldu. Kauçuk esaslı bir malzeme ile köpükden imal edilenler gayet hesaplı. Bu noktada araştırmaya devam etmem lazım. Gene bu noktada devreye evi yerden ısıtma meselesi girdi. O sisteme yönelecek olursa insan, onlar boruları sermeden önce kalın bir köpük levha kullanıyorlarmış ki o zaman ısı tecriti için ayrı bir şey gerekmeyecek. Ancak sistem ucuz değil. Kombi hariç verilen fiat 2.000., TL. ( sulu sistem). Elektrik ile çalışan kombi de yaklaşık 2.250.- TL. civarında imiş.
Şimdilik hoşçakalın.
|