Yeni hava kilidi
Fermantasyon kapları için çok pratik ve çok komik hava kilidi. Youtube' da evde şarap yapımı videolarında gördüm çok güldüm. Fakat dayanamayıp iki şişe deney seti hazırladım. Sonunda ne çıkar bilmiyorum. Enzim şişelerinin çıkışına da rahatlıkla uygulanabilir. Eğer balonu bir iğne ile birkaç yerinden delmezseniz kompresör bağlamış gibi şişiyor, bu yüzden balonun patlamasını istemiyorsanız iki veya üç yerden delmeniz gerekiyor. Kolay gelsin.
Tarif vermeyi unuttum,
Konsantre üzüm suyu, Şeker ve kuru ekmek mayası.
Şişenin birine kontrolü kolay olsun diye 25 adet, diğerine 35 adet kesme şeker koydum. (Tanesi 2 gr hesabı ile 50 ve 70 gr). Şekeri az miktarda su ile erittikten sonra konsantre meyve suyunu ilave ettim. Sonrada bir paket kuru ekmek mayasını çok az su ile eriterek şişeye ilave ettim ve balon ile hava temasını kestim.
Takriben yarım saat sonra balon şişmeye başladı. Balonun patlamasını engellemek için tepe noktasında 3 yerden delik açtım. Gazın fazlası çıktıktan sonra belirli bir büyüklükte dengeye ulaştı. Bende fermentasyon sonucunu beklemek için loş bir yere kaldırdım.
Düzenleyen Sarıcan : 25-01-2010 saat 11:21
Neden: ilave
|