View Single Post
Eski 22-01-2010, 09:37   #413
cemilahmet
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
İzabella yani bizim aramızda konuşurken bahsettiğimiz siyah kokulu üzüm Karedeniz köylerinde neredeyse her evin önünde bulunur. Diğer üzüm cinslerinden daha fazla verimlidir fakat salkımların uzunluğu biraz kısa olur. Benim bahçemdeki siyah kokulu üzümü ve beyaz üzümü(cinsini bilmiyorum) karşılaştırırsak, beyaz üzüm salkımları 30 cm kadar uzun olurken siyah kokulu üzüm salkımları 10-15 cm arası oluyor. Ama verim konusunda tartışılamaz. Siyah kokulu üzüm zamanı bol bol üzüm suyu içeriz üzümün bitiminin sonuna doğruda üzüm pekmezi yaparız, çok zahmetlidir. Birde şunu söyliyeyim 4-5 sene önce siyah ve beyaz üzümden çelik yapıp ekmiştik. Sonraki senesinde bu üzümlerden yeteri kadar söküp sağa sola ekmiştim. Geriye kalan üzümler ise her ot biçmemde kesiliyorlardı. İkisinin farkı orda çıktı. Siyah üzüm sürekli kesilmesine rağmen üzüm yaptı ve kuvvetli sürgünler attı, beyaz üzümse suyu bulamadığı için kurak çekti ama yaşadı. Çok uzattım kusura bakmayın, cinslerin özelliklerini öğrenmek için birde üzüm başlığında araştırın. Saygılarımla...
ilgilerinizden dolayı size çok teşekkür ediyorum. araştırmalarımdan sizi de bilgilendirebilirim.henüz daha yeterli bir bilgiye ulaşamadım. ancak ben de biraz çekirdekten fide yapma merakı var. ekim sonu gibiydi. pazardan almış olduğum ve bahsettiğim kocaman üzümlerden satın almıştım ve çekirdeklerini de kumlu bir toprağa gömmüştüm ve sık sık da sulamıştım. iki hafta içerisinde bu çekirdeklerden filizlenme oldu. ancak kış içinde yani aralık ocak gibi filizleri soğuk aldı. bunu da sizinle paylaşmak istedim.denemelerim devam edecek.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön