View Single Post
Eski 21-01-2010, 22:38   #154
kartalpin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Net Ansiklopedisi

"1 aydır İstanbul'daydım ve açıkçası bana ilaç gibi geldi orada olmak. Meğer ne çok özlemişim. Tatil bitti, ailemden ayrılmak yine çok zor geldi ve döndük yine Almanya'ya.

Bu zaman zarfında siteden biraz uzak kaldım. Mesajlarınızı sağolsun teyzem bana iletti fakat cevap veremedim. Artık paylaşımlara devam edebilirim.

Sevgili kartalpin, öncelikle mesajınız beni çok mutlu etti ve gururlandırdı. Bu başlığı takip ettiğinizi ve beğendiğinizi biliyordum. Çok teşekkürler.

Daha evvel de bahsettiğim gibi kaktüs ve sukulentlere ilgim tamamen amatörce. Günden güne ne isterler, ne istemezler ama yanlış yaparak ama doğru yaparak doğruyu bulmaya çalışıyorum. Net ansiklopedi fikri çok güzel. Bahsettiğiniz paylaşımları sitemizin bitki veri tabanı olan agaclar.org adresinde yapabiliriz. Elimdeki kaynaklar doğrultusunda edindiğim bilgileri kaktüs ve sukulent türleri için bitki veri tabanımızda paylaşacağım. Şuana kadar malesef koşturmacalardan çok fazla ilgilenemedim fakat bundan sonra daha çok türe ait bilgileri paylaşmaya özen göstereceğim. Çok güzel bir veri tabanına sahibiz ve günden güne daha fazla bitki türüne ait bilgiye sahip olacağız."

Sevgili Selen Üstadım.
O halde siz benim teklifim için bir sayfa düzeni tasarımı düşünün . İlginizi amatörce olarak yorumlamışsınız ve ben iyi ki amatörce diyorum. Amatörce yapılan her iş kötü demek değildir. Tam tersi amatörce yapılan iş *gönül* ile "yürek" ile yapılır. Profesyonel-ce yapılan iş ise ticari kaygılar taşıdığı için satışa yönelik göz boyamaca eserleri oluyor.

Piyasada kaktüs ve sukulentler hakkında Türkçe eser malesef yok gibi.. Var olanlar da ilk okul seviyesinde bile değil. Diğer dillerde bol resimli kuşe baskılı eserler de epeyce pahallı oluyor. Bu açığı da sukulentlere gönlünü adayan, siz ve Z.dinçer gibi bilgi birikimine sahip üstadların kapatmasını diliyorum.

Bilirsiniz ben kaktüslerimin ansklopedik bilgileri ile ilgilenmem. Onlara verdiğim isimler ile bilirim onları. Ancak kaktüslerime douknmayı ve onların muhteşem mimarisini incelemeyi çok seviyorum. Bazen elimde büyültecim ile dakikalarca inceleyerek derin düşüncelere dalmayı hayal kurmayı seviyorum. Bu esnada birbirlerine benzeyen mimariler, ortak yanlar, dikenlerdeki benzerlikler, bazen "akaraba evliliği" izlenimini veren deformasyonlara da kafa yoruyorum. O zaman da alyor bir merak beni Bu sefer bilgisayarımın yanına koyduğum birkaç kaktüs ya da sukulenti yabancı sitelerdeki resimler ile karşılaştırarak merakımı yenmeye çalışıyorum.

Sevgili Üstadım, bu sitedeki sayflarda gerek siz, gerekse Sevgili Z. Dinçer den merakımı gidermek adına çok yararlandım. Sizlerin resimli sorular karşısında verdiğiniz sukulent isimlerini nette araştırarak bendekiler ile kıyaslayarak merakımı giderdiğim çok oldu. Özellikle sizln ve eşinizin çektiği kaliteli fotoğraflar da bir çeşit "bonus" oldu benim için (ki herkes aynı fikirdedir).

Bu sitede türkçe detay bilgiler(habitat, hastalık, bakım, üretme teknikleri vb) ve kaliteli fotoğraflar eşliğinde bir veri tabanı oluşturularak. Kaktüs ve Sukulent ansiklopedisi yapılması aklıma geldi. Eminim çok da ilgi görür. Ağaçlar netin sevgili yöneticileri de buna sıcak bakacaktır eminim.

Ama buna heves, yürek koymak ve Aşk gerek. Sizlerin de Sevgi dolu kocaman yüreği olduğu aşikar.

Bu digital ortamda hiç bir şey yok olmuyor. Sadece bizlerin değil torunlarımızın da yararlanabileceği bir sukulent-kaktüs hazinesi niye bırakmayasınız ?.. Bilgi ve Aşk kelimeleri yanyana gelince "imkansız" kelimesi sözlüklerde yer bulamaz.
Benimkisi nacizane teklif... Sevgiyle kalın

Düzenleyen kartalpin : 21-01-2010 saat 22:43 Neden: harf hatası
kartalpin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön