Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Doğrudur, malzemenin doğası gereği bir uyum olmalıydı.Tersi belki olabilir ama bu şekilde olmaması gerekir.
%15'den daha az nem ambalajlı malzemelerde dahi elde edilebiliyor mu bilmiyorum. Neticede hava ile temas ediyor bunlar.
|
Oranlar konusu ne yazık ki oldukça karışık. Ben üreticisi ne söylediyse aynen yazdım. Hatta Humic A' da olduğu gibi tescil belgesi ile tutarlılık olmadığında listeye eklemedim. En az 50'ye yakın ürünü inceledim. Kendimce yaptığım elemenin sonucunda yukarıdaki tablo ortaya çıktı.
Aslında karışıklık birazda Tarım Bakanlığı'nın aralığı geniş tutmasından
kaynaklanıyor.
Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral, Özel, Mikrobiyal ve Enzim İçerikli
Organik Gübreler ile Toprak Düzenleyicilerin Üretimi, İthalatı, İhracatı, Piyasaya Arzı ve Denetimine Dair Yönetmeliği'nin Ek IV, Toprak Düzenleyiciler Bölümü'nde İşlenmiş Leonardit ile ilgili standartı aşağıda.
Organik madde en az : % 25
Toplam (hümik + fulvik) asit en az : % 40
Maksimum nem : % 25
Üründe kullanılan hammadde belirtilecektir. İkincil bitki besin maddeleri ve iz elementler Tarımda Kullanılan Kimyevi Gübrelere Dair Yönetmelik’te belirtilen
en az miktarları karşılaması halinde beyan edilir.
Bu araştırmayı yaparken karşılaştığım bir diğer sorun henüz yaygınlaşmadığı için uygulama örneklerinin az olmasıydı. Aşağıda İzotar'ın sitesinden alınmış oranlar var.
Salatalık | % 34 |
Domates(Rivermen) | % 23 |
Domates(Sonato) | % 17 |
Patates | % 28 |
Mısır | % 30 |
Arpa | % 55 |
Beyaz Pirinç | % 20 |
Toprağa yararlı olduğu kesin. Topraktaki organik maddelerin bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlıyor, su tutma kapasitesini artırıyor vs. Şimdi burada Epsody biraz kızacak ama

Pratikte bu kadar ürün artışı sağlayan var mıdır bilmiyorum. Bu kadar artış ancak ideal koşulların sağlanması (sulamanın zamanında yapılması, topraktaki organik maddeler oranı, hatta tarlanın konumu vs.) ile olur.