Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900
|
ZGS Tarım'a bu listede rastlayamadım. Belki şirket adı başkadır bilmiyorum. Öte yandan önemli olan şirket adının bu listede olup olmaması değil, ürünün kendine has tescil belgesinde içerik değerlerinin ne olduğudur.
Yukarıda alıntıladığım gibi, firmanın web sitesindeki "sıkça sorulan sorular" sayfasındaki değerlerin doğru olduğunu var sayarsak %27 organik madde ve %40 humik+fulvik asit oranı yeterince vasat. Yanlız anlamadığım nokta mikoriza mantarları. Öyle ise üründe bol miktarda glomus familyası mantar sporlarının mevcut olması gerekir. Mikoriza yüzde ile ölçülmez o yüzden %3 nedir bilmiyorum. Leonardit'de doğal olarak mikoriza olmaz. Varsa eklenmiş olmalı. Bu yüzden firma ile görüştüğünüzde bu konunun detayını sorgulayıp paylaşabilirseniz makbule geçer. Hasbelkader, üründe %3 glomus mantarları varsa ne organik maddeye, ne de humik asite bakmadan derhal satın alırım
Kendi adıma şimdi yeniden leonardit alacak olsaydım bir değer/maliyet analizi yapıp en yüksek sonuç vereni alırdım. Şöyle bir formül olabilir;
(2x(humik +fulvik asit oranı) + Organik madde oranı) / (kilo başına nakliye dahil fiyat + kilo başına uygulama işçilik bedeli)