View Single Post
Eski 19-01-2010, 21:07   #450
umıt79
Ağaç Dostu
 
umıt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2009
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 644
Red face

[QUOTE=Hhatice;566437]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eticin Mesajı Göster
sevgili ümit geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. ama kurtaramıcam sanırım, sabah evden çıkarken çok kötüydü daha önce hava akımı yüzünden başka bir kuşumu kaybetmiştim. o yüzden şimdi çok temkinliyim ve kafes uygun bir yerde. diğer 2 kuşa bir şey olmazken biri hastalanıyor.

Benim muhabbet kuşum 9 yıl yaşadı hastalandığında özellikle üşütme nezle olduğunda ben bir antibiyotiğin ucundan çok küçük bir paraça koparıp su ile eritip gagasından içeri damlalıkla veriyordum hemen iyi oluyordu evde antibiyotik varsa çok işe yarıyor bilgin olsun
Sevgili Hhatice ; yaptığınız şey belki de tesadüfen işe yaradı.Olabilir mi...

Genel uygulama bazında yaptığınız bir hatadır.Kuş cinslerinde antibiyotikler ancak antibiyogram testiyle verilebilir.Ve antibiyotikler virüs,parazit benzerlerini öldürmez.Antibiyotikler sadece bakterileri öldürür.Antibiyotik bir defalık kullanımla değil , 14-21 gün aralıklarında ki sürelerde kullanılarak ancak etki eder.Yani ağrı kesici maddelerde ki gibi (kullandım bir defa geçti iyileşti) diyemiyoruz.

Ayrıca bir defa kullandığınız antibiyotikle bile muhabbet kuşunuza pek çok zarar verebilirsiniz.Çünkü gerek insan gerekse hayvan vücudun da pek çok bakteri bulunur.Bunların bir kısmı zararlı olduğu gibi bağırsaklarda ve kursak gibi yerlerde de yararlı pek çok bakteri cinsi bulunur.Bir defa kullandığınız antibiyotik eğer pekçok bakteri türünü öldürebilecek nitelikte birşeyse (geniş spektrumlu) bu saydığım yararlı bakterileri de öldürerek kuşunuzun metabolizmasını bozabilir.

Bu bilgiler ışığında bir daha ki sefere umud ediyorum antibiyotik gereksiniminiz olmaz.
Geçmişler olsun,dostlarımıza iyi bakalım...

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön