Ağaçları yaşayan can taşıyan varlıklar olarak görmektense, ağaçları tamamen evini, yolu, binayı tamamlayan objeler olarak görmelerinden kaynaklanıyor. Görüntüden mi sıkıldılar, canları mı istedi, güvenlik endişesi mi taşıdılar hemen "budama ekibi" gelir ağaçlara bakım yapıyoruz size hizmet veriyoruz bakın ne kadar çalışıyoruz havası vererek ağaçlar budanır, özellikle İzmir'de Palmiyelerin yaprakları aşağıya inemeden tekrar tekrar budanır, çiçek vermek üzere olan Pitosporumlar kökünden kesilir, (Mustafa Kemal Sahil Bulvarı) meyve salkımlarını uzatıp meyve veren Hurmalar(Sahil yolundakiler) tam olgunlaşıp yenmeye yakın kesilip atılır.
Ne bir gübreleme, ne bir ilaçlama(Balçova,Narlıdere ve bazı semtlerdeki çamlarda ciddi böcek sorunu var) Yavru veren, çok gövdeli palmiyeler tek gövde bırakılırcasına budanır. Üçkuyular İskeleden başlayıp Üçkuyular Hava Hastanesinin bitimine kadar olan Phoenix Canariensis veya Ege Bölgesine has Phoenix, yanlarından yavru vermekteydiler derken bakım adı altında yokedildiler. Nereye kadar bu şekilde davranılır bilemiyorum ancak belli ki çalışanlar ve başında olanlarda bu konuda eğitim eksikliği içindeler.
Acaba çeşitli eğitim seminerleri ve hatta sınavları mı olmalı? Böylece herkes memnun olur.
|