herkese merhaba ben kendi bildiğim kadar ve öğrendiğim kadar bilgilerimi sizinle paylaşacam ..
ben bu keçilerden almak istedim ...... org çiftliği ile görüştüm herşey tamam alacaken vazgeçtim çünkü
1 bu keçiler çok nazik ve nazlı apatasyon süresince çok dikkatli plmak gerekiyor..
2 memeleri çok hasas olduğu için elle sağılmaması lazım makinede sağılması gerekli
3 besleyecek olanalar alt yapısını iyi hazırlamaları kapalı ve mera üsülü olsa bile parazit ve pirelerin ürememesini sağlamak lazım...
ben mardin de yaşıyorum bırada çok güzel süt ve döl verimi yüksel olan maltiz kırması var onlardan temin eteme çalışıyorum verim özelliklerini kendim gördüm sizinle paylaşayım ..
2 doğdum sonra ikiz ve üçüz
süt verimleri 3-5 kilo arası
sağım süresi yaklaşık 6 ay bu benim kendi komşumda gördüm almak istiyorum bana oğlakları bedava vereiyor ama ben keçi istiyorum bakalım o stamasazma başımın çaresine bakarım...
birde bilgisi olan arkadaşlardan keçilerin bitlenmesini nasıl engelleriz **** önlem olarak ne yapabiliriz birçok araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım ..
herşey için teşekkürler düzgün yazamadığım için özür dilerim...
|