View Single Post
Eski 18-01-2010, 20:20   #222
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sn. acemi_caylak,

Bendeki pH test kiti 6,0 - 7,6 aralığını ölçen renk skalalı pH ölçer. Topraksız tarımda kullandığım renksiz besin sıvısını ölçerken yetiyor ama renkli sıvılarda ölçüm yapmak çok zor, hemde zaten ölçüm değerlerinin dışında. Digital pH metre almak lazım. Benim şu ana balkonda fazla deney yapma imkanım yok. Dikkatini çeken gelişmeleri paylaşırsan sevinirim.

Yaptığım meyve enzimlerini içmeyi düşünüyorum. Çöp enzimi de sakasılarda, temizlikte ve yapabilirsem arıtma özelliğini test etmede kullanmak istiyorum.

206 nolu mesaja pek yorumunuz olmadı ama, insanlar yaptıkları enzimleri düzenledikleri çevre gününde toplu olarak dereye döküyorlardı. Eğer böyle bir etkisi olabiliyorsa bence müthiş olur.

Yoğurt kabından yaptığım fermentasyon kovasından elde ettiğim sıvıyı da lavaboya döküyorum. Fakat dere veya göl gibi yerlerde arıtıcı özelliği varsa gerçekten denenmeye değer diyorum. Geçen gün aynı mesajdaki resmi Ergene nehri başlığına 36 nolu mesajda yorumsuz olarak koydum ama orada da kimsenin ilgisini çekmedi. İnsanlar örgütlü olarak bu işi ciddi ciddi yapıyorlar.

Düzenleyen Sarıcan : 18-01-2010 saat 21:46 Neden: link ilavesi
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön