View Single Post
Eski 18-01-2010, 10:10   #4
Zülfü Erdoğan
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Sevgili SELLUK'A severler;
Selluka ile ilgili deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Daha önce bu çiçeği hiç tanımıyordum. Sitedeki yazılanları okuyarak tohumdan yetiştirmeye kara verdim.

Edindiğim 3 adet tohumu önce 0 numara zımparayla tohumun üzerindeki parlaklığı alana kadar sık sık kontrol ederek zımparaladım. Kaynamaya yakın 1 litre suyu tohumları içine koyduğum süzgece yavaş yavaş boşaltarak yıkadım. Bardak termosun içine eli yakmayacak derece iyi su koyup 24 saat kalorifer peteğinin üzerinde beklettim.

Şişen tuhumları mini saksılara
kaliteli torfa yarım santim derine ektim. Yarım çay kaşığı Hümit asiti yarım litre iyi su ile karıştırarak sulandı, aradan bir saat geçtikten sonra oksijenli su püsküryüldü.(10.01.2010 saat 13.00) Mini seraya kaldırıldı. Mini serada piyasada satılan şeffaf kapaklı ayakkabı kutusu. Mantarı önlemek için zaman zaman açılarak havalandırılıp oksijenli su ile sulandı.

17.01.2010 saat 19.00 da 2 adet tohum toprağı yırtarak çimlemdi. Sonraki evreleride anlatmaya çalışacağım. Umarım selluka severlere bir katkım olmuştur.

Zülfü Erdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön