View Single Post
Eski 17-01-2010, 20:39   #686
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadocan Mesajı Göster
Değerli bilgi ve birikim kazanmış olan arkadaşlar şimdi sormak istediğim şu örneğin 100 lük bir boru düşünelim ve 1 metre boy olarak kabul edelim bu borunun içi su ile dolduğu takdirde ne kadar su alır örneğin 1 kg, veya 2 kg olarak açıklayabilirmiyiz bundan amacım 150 metrelik bir boru tesisatında akan su kültüründe marul yetiştirmeyi planlıyorum seram hazır fidelerim hazır, hem maaliyet hem besin eriyiği ile ilgili masraf çıkartmaya çalışıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Sayın Sadocan,

1 metre 100 lük boruya en fazla 3 litre su ancak koyabilirsiniz, 150 metreye 450 m3 koyasanız bir 50 litrelikte depo yapsanız toplam 500 litre su yapar. Zaten besin kitleride hatırladığım kadarıyla Kudret bey' inki 250 litre, Envor' unki 500 litre su içindi. Çok büyük bir maliyet değil anlayacağınız gibi. Bir an önce başlayın bence. Kolay gelsin.

İlk suyu doldururken kontrollü doldurmaya dikkat edin. Depo her zaman pompa bir şekilde durduğu zaman borulardan gelecek dönüş suyunu alacak kadar üste boşluk yeri olmalı. Depoyu ağzına kadar doldurursanız, bakım için bile olsa pompayı durdurduğunuzda borudan gelen dönüş suyu depoyu doldurup taşmasın. Buna mutlaka dikkat edin, yoksa serada her yeri su basar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön