View Single Post
Eski 17-01-2010, 16:01   #343
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi recko
Leonardit yıllardır dünyada kullanıyor. biz tartışıyoruz tartışıyoruz sonuç kötüleme yanıltma karalama. niye neyii organik olan iyi mi diye.bu gübre yer altından çıkıyor youn bir organizma bombası görevi toprağı iyleştirmek. ve kenara çekilip sizin toprak üstü görevlerinizi yapmak.
Sayın Recko,
Burada kimseyi karaladığımız yok. Ben kendim setfikalı ürünlerin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Kalite arama zor olsada, en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Bizim açımızdan en önemlisi uygun fiyatla, uygun kaliteyi birleştirmek. Tabi ki burada insanların bütçeside devreye giriyor. Bu aslında markete gittiğinizde yoğurt almak gibi bir şey. "Nasıl olsa buda yoğurt" diye fiyatı ucuz bir ürün aldığınızda inanın aldığınız ürünü çoğu zaman çöpe atmak zorunda kalıyorsunuz. Hele ki Leonardit olayı daha da karışık. Piyasada tescilli ve tescilsiz onlarca ürün var. Nasıl karar vereceğiz? Seçim kriterimiz ne olacak. İşin çinde 1,5 ton taş ve toprağı satın almakta var. Örneğin bir üretici Leonarditte fırınlama sıcaklığı çok önemli, 300 derecede fırınlamakla, 800 derecede fırınlamak ürünün kalitesini oldukça etkiliyor demişti.

Herkes en iyisini ve kalitelisini kullanmak ister. Burada paylaşımlarda bulunmamızın amacıda bu zaten. Tecrübesi olanların tecrübesini de alarak, kendi bütçemize en uygun ürünü bulabilmek. Bana sorarsanız bütçem elvermiş olsaydı Agrolig veya Perlhumusu hiç sormadan alırdım. Ama bu ürünlerin 1.5 ton maliyeti 3.600 TL ve 3.900 TL yapıyor ki hiçte küçünsenecek rakamlar değil.

Daha bunun gübresi, ilacı (burada sözünü ettiğim yine organik sertifikalı ilaçlar) ve sulaması var.

Bu yüzden bir şey alırken 40 kere düşünmek zorunda kalıyoruz. Kaldı ki bu birazda insanların ekonomik durumu ve bilinç düzeyiyle ilgili bir seçim. Örneğin X kişi bir ürün alacak diyelim. Birisi yakın çevresinden duyduklarıyla az çok fikir edinir ve gider düşünmeden ürünü alır. Bir diğeriyse ürünlerin içeriklerine bakar, daha önce bu ürünü kullanmış olanların tecrübesinden yararlanır ve hangisinin işini daha iyi göreceğini düşünerek bütçesine uygun ürünü seçer. Hele sözü edilen maddeyi bitkilere kullanacaksak seçim daha da zorlaşıyor. Bir bitki en az 5-6 yılda ancak yetişiyor. PH oranı yüksek bir ürünle işin içinde bitkiye zarar vermekte var.

Bir konuyu da netleştirmekte fayda var. Biz ürünün kullanımına karşı çıkmıyoruz. Sadece hangisini almamız daha iyi olur bunu tartışıyoruz.

Düzenleyen acemi_caylak : 17-01-2010 saat 16:11 Neden: imla yanlışı
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön